ISS, Euromaster og Nordsjællands Hospital er nogle af de større virksomheder, som i år har henvendt sig direkte til bl.a. asylcenter Sandholm i jagten på nye medarbejdere.
NYE MEDARBEJDERE Både Nordsjællands Hospital og ISS har inviteret til møder på bl.a. asylcenter Sandholm for at fortælle om deres arbejdsplads.
Ifølge Marie Larsen - der har ansvar for undervisning og aktivering på de sjællandske asylcentre for Røde Kors - er der stor tilslutning til møderne. De ser et stort engagement og en generel arbejdsomhed blandt beboerne, mens tilbagemeldingerne fra virksomhederne også er positive. Det skriver Amtsavisen og uddyber:
“Vi oplever generelt, at beboerne gerne vil arbejde. En af de helt store udfordringerne kan være sproget. Men ellers er der stort set ingen barrierer,” siger Marie Larsen.
40 procent af alle flygtninge, som er kommet til Danmark inden for de sidste tre år, er i arbejde. Det viser tal fra Danmarks Statistik.
203 ukrainske flygtninge er kommet i arbejde
Af de ukrainske flygtninge er 203 kommet i arbejde, efter de har fået opholdstilladelse via særloven, viser en ny rapport fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.
ISS, Euromaster og Nordsjællands Hospital er nogle af de større virksomheder, som i år har henvendt sig direkte til bl.a. asylcenter Center Sandholm i jagten på nye medarbejdere. Marie Larsen, for Røde Kors, fortæller om stor interesse og siger:
“Vi oplevede det tidligere på året omkring afghanerne og nu med tilstrømningen af ukrainere. Og det samme gjorde sig gældende, da der kom mange asylansøgere fra Syrien. Vi kan godt mærke, at der er mangel på arbejdskraft.”
“Mange virksomheder tager fat i os. Både de større og så mindre virksomheder. Virksomheder som ISS har været ude og fortælle om det danske arbejdsmarked og om de job, der er mulighed for at få. Og Nordsjællands Hospital arrangerede et besøg på hospitalet for interesserede flygtninge” fortæller Marie Larsen videre.
Flygtningene på asylcentret tilbydes som udgangspunkt 13 ugers ulønnet praktik, som skal give dem kendskab til det danske arbejdsmarked. Dette kan forlænges med yderligere 13 uger.
“Vi følger op og er i dialog med virksomhederne, så vi er sikre på, der er et jobperspektiv efter praktikperioden. For beboerne er det en chance for at få læring på det danske arbejdsmarkedet, at man lære de formelle og uformelle regler at kende – og at man idet hele taget for et ben inden for på arbejdsmarkedet, mens man venter på at komme videre,” slutter Marie Larsen.
SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET