Blackfoot-spejderne med en dejlig flok nye børn

Hos Blackfoot-spejderne her i Blovstrød, er man siden august kommet godt i gang med endnu et godt spejderår.

Juniorspejderne og deres ledere bygger et ‘sovemonster’ til at overnatte i. Foto: Tommy Sanddal Poulsen

BLACKFOOT BLOUSTRØD Hos Blackfoot-spejderne her i Blovstrød, er man kommet godt i gang med et nyt spejderår. Man har fået en dejlig flok nye børn, som har lyst til at være en del af gruppen og være spejder. Det fortæller gruppeleder i Blackfoot Bloustrød, Fred Slüter, som uddyber historien om spejderlivet:

“Men hvad er det egentlig som får børn, unge og voksne til at tage en uniform og et tørklæde på efter skole eller arbejde, uge efter uge. Set udefra kan det se ret simpelt ud. Du tager 95 børn, 20 voksne, en hytte og en stor græsmark. Der tændes bål og vi spiser snobrød. På landsplan er der over 70.000 spejdere. Så godt smager snobrød trods alt heller ikke. Der må være noget andet.

Hvad er det, som får en flok teenagere til at vælge smartphone og computerspil fra og lade sig jagte en hel weekend til en begivenhed som hedder ‘Nathejk’, alt imens de prøver at tilbagelægge langt over 50 kilometer uden at blive opdaget?“

Tropsspejder i Blackfoot, Selma Poulsen, siger: ”Det er sjovt at være med til sådan et stort arrangement. Vi var rigtig trætte, da vi kom i mål, og vi havde ikke spist så meget, men det har været en vildt god oplevelse - og vi gjorde det endda bedre end sidste år.”

Selma Poulsen sammen med hendes patrulje på Nathejk. Foto: Tommy Sanddal Poulsen

Gruppeleder, Fred Slüter, fortæller videre: “Da jeg selv startede som frivillig leder hos Blackfoot, var det netop spørgsmål som disse, som hobede sig op. Hvad er spejder egentlig for noget? Stille og roligt er det gået op for mig, at alle de skøre, sjove og udfordrende aktiviteter, som lederne præsenterer spejderne for, faktisk har et formål.

At være spejder bygger på et idégrundlag om at udvikle børn og unge til vågne, selvstændige mennesker, som er villige til at påtage sig et medmenneskeligt ansvar i det danske samfund og ude i verden. Der arbejdes ud fra spejderidéen og med en spejdermetode, som handler bl.a. om personlig udvikling, samfundsengagement, ”learning-by-doing” og friluftsliv.

Tro på sig selv
Når vi udvikler børn og unge, så betyder det ikke, at vi vil lave om på jeres kære spejderbørn. Tværtimod, så giver vi dem værktøjer og muligheder til at blive lige præcis hvem, de har lyst til at være.

Spejdere lærer at tro på sig selv. De kan godt selv - også når det bliver lidt svært. Det kan være, at vi nogle gange laver vilde aktiviteter, mens vi andre gange sidder omkring et bål og stirrer i gløderne, mens vi taler sammen eller lader vores tanker flyver lidt for sig selv. Vi bruger naturen som vores legeplads. Den sætter rammen om alt spejderarbejde, hvilket betyder, at du hos os helt bogstaveligt talt har lysår til loftet.”

Fred Slüter fortsætter: “Som frivillig leder får du hver uge belønningen ved at se begejstringen i spejdernes øjne. Du får lov til at høre deres vilde historier, mens I er sammen på møde, og hvor I f.eks. bygger jeres helt eget ‘sovemonster’, og deres fantasi får lov til at få frit løb.”

Mange planer
Man har mange planer hos Blackfoot. Oveni de velkendte aktiviteter i gruppen, vil Blackfoot-spejderne næste år afholde en Allerødlejr, hvor alle spejdere fra de fire grupper i Allerød Kommune samles på den store spejdergrund i Blovstrød.

Man er ved at lægge planer for en gruppetur til Sverige i 2021, og i 2022 er man for tredje gang sammen med 40.000 andre spejdere, når man tager på Spejdernes Lejr et sted i Danmark.

Fred Slüter slutter: “Næste gang du kommer forbi vores grund ved Sandholmgårds-vej, kan du måske mærke efter, om du selv har lyst til at være en del af verdens stærkeste fællesskab og blive spejderleder. Du behøver ikke at have det sorte bælte i friluftsliv eller kunne binde 20 knob med bind for øjnene - I hvert fald ikke på første dag.”


SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET